2009. január 21., szerda

Barbara Willis babám készülőben...fototranszfer,megint...




Még Ezüstvölgyben szereztem egy babamintát,(B. Willis dedikálta )mielőtt bármit is csináltam volna,beszkenneltem a mintához tartozó "pofikát"(és áldom az eszem,hogy ilyen kis okos voltam,mert ha már készre varrom nehéz lenne),és mindjárt 9 ilyen babát fogok tudni készíteni...na erre azért kiváncsi vagyok...A vajszinű anyagot kezeltem egy kis Bubble Jet Set 2000-rel,valamennyire vízálló legyen
Jobb alsó sarokban van a kis haloványka,egy kis életet leheltem belé,finom ,0,2-es alkoholos filccel(ezt szintén nála vettem,de itt is lehet kapni)piros cerkával,arcpirosítóval,ja és nehogy már csak kék szemű babáim legyenek,"szines kontaktlencsét" is kaptak...ez is szines ceruza...
A baba testéhez a ruha anyagából is kell kitömni részeket,ezt még nem találtam eddig.Ma sikeresen tértem vissza a "vadászatról":tiszta selyem blúzokat "lőttem" a baba bő bugyogójához(term. turi).A barna nem nagyon látszik,pedig azt néztem ki...A világos színűt pedig mindig megveszem,ha látok,mert ez a legalkalmasabb a fototranszfer technikához,akár nyomtatok rá,akár hővel átdörzsölöm...(illetve az Au. módszerhez is,amikor terpentinnel oldjuk át a képet,részlet fotókat később még teszek fel)különösen ez a szatén szövésű jó,ezen lesz legélesebb a kép.Ha jártok turiban,nézzetek körül tiszta selyem ügyben,főleg ha szeretnétek képeket rá.A fonalakat nem volt szivem otthagyni,orig zacskóban voltak,a fehér pamut,a lila 50%gyapju,50%mű,és nem szúr...már "beleláttam "a vörös hajú gyermekemnek egy csipkés kardigánt...

16 megjegyzés:

Abile írta...

Nagyon szép dolgokat vettél.. és ez a baba!!!! Mintha egy meséből lépett volna elő.

Mamis írta...

Húúú!Ez nagyon szép!!!

martimez írta...

a baba neve : Secret Keeper ,talán "Titoktartó"...pont ilyenre nem fogom tudni megcsinálni(kulcslyukkal a mellkasán),de majd összszedem magam:)

Bea írta...

Mamistól találtam ide Hozzád, de azt hiszem gyakran jövök majd.
Ez a baba gyönyörű lesz. És ilyen jó dolgokat lehet turizni, mint fonal??? Nekem sosem sikerült (igaz, nem is gyakran próbáltam)
Kíváncsian várom a kész babát!

martimez írta...

Köszönöm,szivesen látlak.Én ismerem az oldaladat,te főleg ruhákat varrsz...azt hiszem.

Monika írta...

Ez igen!!!!Nagyon kiváncsi vagyok,biztosan szép lesz,a pofikák nagyon kedvesek!
ez a fototranszfer papír számomra még nem igen érthető,művelődnöm kell ezen a téren -is.:)

martimez írta...

mammka:Köszönöm .Ez nem papir,lehet Fototr.papirra is,akkor egy filmes réteggel együtt vasalod át a festéket(képet)a selyemre ,vászonra,vizálló,de egy kicsit kemény lesz,ezért nem akartam azt használni, hanem törtfehér pamutvásznat vasaltam freezer papirra (a textilt előzőleg kezeltem BSJ-el,SunbonnetSue oldalán ez meg van lépésről lépésre...)és továbbiakban úgy kell kezelni,mint a papirt...

Julcsi írta...

Tyű a mindenit! Szépséges dolgok egytől-egyig:) Boldog lehetsz velük:)
És azok az arcok!!!!

Catalina Alvarez írta...

The doll is absolutely adorable!
Cata

katafolt írta...

Hm,mik vannak itt születőben...Te nem félsz kész arccal fejet varrni?Ki nem állhatom,valahogy mindig elcsúszik ek kicsit,ha nem a varrásnál,akkor a kitömésnél.Lehet,hogy csak nekem ?

martimez írta...

Hát igen,lesz itt még félnivalóm,pl.az ujjak...addig még el kell jutnom,de ki kell egyszer próbálnom,hogy kiderüljön sikerül-e.

Edige írta...

Én is örülök, hogy idetaláltam! A baba szépséges lesz... Jó lenne, ha írnál ezekről a technikákról kicsit részletesebben is, mert engem is érdekelne.

KicsiKató írta...

Na ne izélj már, hogy a lila csipkecsodát is te fogod formába önteni... Nem semmi vagy!!!

Teljesen feldobódom egy-egy bejegyzésedtől, az "azonnal-alkotni-akarok-valamit" szintem az egekben ilyenkor:)))

martimez írta...

Kata:most akkor csalódni fogsz,mert a nővéremnek szántam ezt a feladatot,még ő nem tudja...régen kötöttem,de már fáj a kezem,gyakran le kellene tennem,az meg nem szép.

Edige:fogok feltenni még képeket ebben a témában,de régebben is irogattam róla,pl.PIF ajándékoknál,meg az elején...Örülök ha tetszik valami,és felkelti az érdeklődéseteket.

Endy írta...

Olyan jò benèzni hozzàd mindig valami jò otletet talàl az ember.

Zelnice írta...

Kukkants majd be hozzám légyszi!