2008. október 28., kedd

Yoko Saito lecke 1...


Ő lenne az:


...illetve ,neki a harmadik(Lecon) ,nekem az első ilyen probálkozásom,és teljesen kiborultam.Eddig azt hittem,én tudok applikálni,és kiválasztottam egy egyszerű kis neszeszert,tévézés közben ne tétlenkedjek.
Kezdjük ott,hogy minden levél más-és más...nem mintha ez annyira számítana,mert így is elég bénák,így az ötödik 1 cm-es levél után mondhatom ,"embertpróbáló "feladat,bár elméletben tudom mit kell csinálni a levél végeken,mennyivel egyszerübb lenne ragasztani,aztán 1-2 mm-re valamit oda rittyenteni varrógéppel,de nekem ez kellett...


8 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez gyönyörű!!!! Igazi kihívás és micsoda mestermunka, gratulálok a választáshoz is.

martimez írta...

Köszi,de ez nem túl szép,most látszik,sötétebb cérna kéne a levelekhez,de nem találtam

katafolt írta...

Ezért varrok én olyan ritkán kézzel.De ez szép!

lomaquilt írta...

Én szeretek kézzel varrni és rájöttem, hogy gyakorlat teszi a mestert! (nagy felfedezés mi?) Majd mutatok én is egy japán minta alapján készitett táskát ilyen applikációval. Csak úgy érzem az ilyesmit kevesen értékelik. Pedig olyan szép!

martimez írta...

Én értékelem,nagyon nehéz ilyen pici darabnál menet közben kordában tartani azt a 2 mm-t,pedig Reiko Kato olyan könnyedén csinálta a SBS kicsi darabjainál...Jó volt nézni.Majd mutatom a 11.levél talán már jó lesz!És gondolom ezt jobb nappali fénynél csinálni...

idi írta...

Nagyon szép anyagokat választottál.főleg az ágé tetszik.Én már a tűzésnél járok,de most pihizik,mert adventi vásárra készítek dolgokat.Én már az első kanyarnál megkérdeztem magamtól,hogy normális vagyok-e,hogy ezt csinálom,de akkor is befejezem ,csak azért is.Bár nem mutatható mert olyan gagyi,hogy csak én nézegetem.Hát eladásra biztos nem fogok ilyeneket készíteni,mert ezt nem lehet megfizetni.Ezt csak olyan értékeli,aki tudja,hogy hány tűszúrás van egy ekkora darabba.ÉN IMÁDOM.

Princi írta...

Nekem is nagyon tetszik és nagyra értekelem az ilyen kézimunkás applikálást. A kis cakkos szegély külön figyelmet érdemel! Nagyon szépen dolgozol!

nana56 írta...

Nagyon szép lesz, én is szemezek az "igazi" applikálással, már kinyomtattam a Baltimor Buquet mintákból egy csomót. Egyelőre itt tart a projekt :-))