2009. február 2., hétfő

ZSUGORKA-land 3




Mostantól boldog FONALŐR tulajdonos vagyok...bár először kerámiából akartam csinálni,de talán túl törékeny lenne.
Történt ugyanis,hogy valahol olvastam:a zsugorkára lehet nyomtatni ,bár egy kicsit hihetetlennek tűnt, ki kellett próbálnom(valójában ez már második kísérlet,az elsőt legközelebb mutatom)
A dörzsöléssel előkészített FEHÉR zsugorkalapot karcos felével lefelé betettem a nyomtatóba.Ez valamivel rövidebb,mint egy A4-es...látszik,majdnem betölti az egész lapot a mintaElső negatív tapasztalat a nyomtatott képpel kapcsolatban:nehezen szárad,a tintasugaras nyomtató vizes bázisú festéke szaladgálni kezd a repedésekben,mert van rá ideje(ezért nem jó a sima filc sem,csak az alkoholos)... nehéz szépen kivágni,főleg a lyukakat...közben el is kentem egy két helyen,na de egyedi lesz legalább...
...így (is) lesz a hamvas malackából mocskos dísznó:második tapasztalás,bár ezt tudtam,hogy felerősödik a sütés előtti szín... ilyen "kellemesen antik" dísznóság lett belőle...tehát az elején kell változtatni a szinén,ha mégis egy jólfésült,kimozsdatott példányt szeretnénk...
Harmadik hiba:itt még betettem 200fokon,15-20 percre,egy kicsit túlzásba vitte a zsugorodást,a farkánál is hagytam egy kisebb lyukat,hogy drótból majd csinálok farkincát,most ezt már nem fogom,mert "benőtt"...de legalább nem gabalyodik bele a fonal...
...negyedszer:sütés után is fog és maszatolódik a tinta ,ezért kell rá valami fixáló,én ezzel a rugalmas akril lakkal fújtam le,szép fényes tőle,viszont így már nem lehet hőnek kitenni(a zsugorka ékszereknél olvastam,hogy a használat során keletkezett karcokat el lehet tüntetni,ha újra sütjük egy kicsit)

18 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon-nagyon jó lett!!!! Micsoda ötlet a nyomtatás! A nyomtatóban nem tehet kárt ez a kis akció?!
Muszáj lesz kipróbálnom nekem is!
Köszi, hogy leírtad a tapasztaltakat! :)))

Márti írta...

Megmutatod a hátoldalát is?! Kíváncsi vagyok milyen!

Zsófi írta...

Szerintem szuper ötlet! Nagyon tetszik sülve is:)Muszáj lesz kipróbálnom!

Zsófi írta...

Jaj elfelejtettem az előbb, szépen haladsz a hímzéseddel!

Zelnice írta...

Azt a kísérletező 7 meg a 8át!

Edige írta...

Hogy Neked milyen jó ötleteid vannak mindig!

Nina írta...

Ez nagyon ötletes és szerintem szuper lett!
Megkérdezhetem, mi a neve a jobb felső zöldes fonalnak? Gyönyörű a színe :)
Sőt, mind tetszik.
The Gentle Art fonalak?

Köszi!

martimez írta...

Köszi mindannyiótoknak!
Márti,majd ide felteszem még hátulról is.A nyomtatónak ez meg sem kottyan.A textillel szokott "veszekedni",össze gyűri néha.
Mazsola mégegyszer köszi a leneket,már a második tojás is megvan:)
Tatabányán a Foltvilágban vettem ,Cseh Margit festi ezeket sk(colombusszal),sűrűbben változtatja a szineket,mint az Anchor vagy DMC-én ezeket ismerem-eddig csak crazyhoz használtam.Van nála tiszta selyem is (sk festett)

KicsiKató írta...

Már én is olvastam erről a nyomtatós verzióról, de féltem, hogy beakad a nyomtatóba esetleg... Akkor ezek szerint szabadon lehet vele játszadozni:))

Tetszik a mocskos disznód...:)) És jajjh, de gyönyörűséges fonalaid vannak, saját termés esetleg?

idi írta...

te egy fantasztikus csaj vagy:o))))nagyon jó lett.Ha eljutok odáig akkor küldök képet a gombokhoz,nem felejtettem el.És a pucér malacot sem.Pici időt kérhetek?

Hokata írta...

Nagyon jó lett a malacod!
A hétvégén én is zsugorkával kísérleteztem, de az enyémek katasztrófák lettek.
Nyomtatóval próbálkoztam én is, lassan vagy majdnem egyáltalán nem száradt és nekem szétmásztak a képek, a sütés után, pedig mintha a fehér zsugorka beszippantotta volna a színeket és kivehetetlen szürke paca lett az egész. Biztos megvan a trükkje, lehet, hogy nem kellett volna a nyomtatot szuper, jó minőségű nyomtatásra kapcsolnom és kevesebb festékkel jó lett volna. A férjem is aggodalmaskodott, hogy a megcsiszolt zsugorka tönkreteheti a drága nyomtatót. De belepusztultam volna, ha nem próbálhatom ki, imádok kísérletezni. Nekem nem jött be. Azt hiszem én maradok a rajzolásos változatnál, de azért izgat a dolog.
Irigyellek :), szuper lett ez a malac, az antik hatás külön jót tett neki, hiába akinek „malaca van”.!

KicsiKató írta...

Ó, Hókata, ha én úúúúgy tudnék rajzolni (na jó, tizedannyi rajztudás is elég lenne:)), mint te, sutba dobnám a nyomtatós vágyaimat:)))

Polyák Ildikó írta...

Nagyon király!

martimez írta...

Kata,a fonalakat Cseh Margitka festette,Tatabányán vettem.Nyugodtan beteheted a zs-t a nyomtatóba,de jól töröld le a ledörzsölt port
Idi,köszi,ráérsz,én tudok várni.
Hokata,nekem is futott a tinta,főleg az első kísérletnél(arc),lehet,hogy langyos hajszárítóval lehet segíteni,legközelebb majd résen leszek

martimez írta...

Ildi,köszönöm.

Cicurka írta...

Szió! Csodálom a zsugorkáidat!!! Csodaszépek! Érdekelne, hogy mivel lyukasztod a malacon a nagy lyukakat? És a kicsiket?:*)

martimez írta...

Hobbiboltban lehet venni olyasmit, amit a kalauz is használ,ezzel a kicsit.Itt a malacon ollóval vágtam a lyukat,ami elég nehéz volt ,mert kenődik a nyomtató festék rajta .Később is csináltam pár fonalőrt nyomtatással,azoknál már egy nagyobb lyukasztót(hobbiboltból,dekor(?) lyukasztó) használtam,de sütés után eléggé összement a lyuk sajna:(

Cicurka írta...

Köszi! Keresgélek!:*)