2009. február 22., vasárnap

A boldogság kék madara

Míg el nem felejtem,imádtam ezt a filmet(és szinte minden filmjét Paul Newmannek):az Ifjuság édes madara(1962)...ez jutott eszembe,mikor tervezgettem a kis csálé, első, saját pingálású tányéromat megmutatniRemélem a fazekas mester nem olvassa majd ezt,mivel az idegeire megyek az állandó elégedetlenségemmel...Szóval valami nagyon népieset szeretett volna velünk készíttetni,jó színes ,pingált tányért(pontosan nem is tudom milyen vidék stílusában),s ez valahogy nem tetszett egyik "inasnak" sem,és erősen ellenálltunk,megint nem azt csináltuk,amit ő kért...de alkalmunk volt kipróbálni a festést agyagra ,ecsettel...hát ne gondoljátok,hogy könnyű.Nem lehet olyan szép lendületes vonalakat rajzolni rá mint a papírra,sőt már a mázazás is sokkal nehezebb,mint elképzeltem.
Azt mindjárt tudtam :a madaram kék lesz,a "pánikbetegséget"nem terveztem, menet közben alakult,talán mert nagy tervezés most sem előzte meg,így nincsen pont középen, szegényke pánikszerűen kapaszkodik a tányér szélébe,nehogy lepotyogjon.Egész idő alatt arra gondoltam,NE legyen olyan mint P.Pottery,L. Anderson,Cynderberry,Ledanna,Tilda madara...(ugye ez a fránya blogozás!!!)de azért fel lehessen ismerni...ebben a stesszes állapotban született az én kócos farku és idegzetű pipim.Fekete háttéren jól fog látszani a kék rajz...hittem én.Aztán kiderült,hogy a fekete máz ilyen...nem annyira fekete,bár erről csak az eladó tehet(megtévesztette Lindát is)...igazából nekem így már jobban is tetszik,olyan mint a mesében,díszes is meg nem is...

...egy marék "sárból" csináltam és még enni is lehet belőle...ez igazi boldogság .Nem?

8 megjegyzés:

zazálea írta...

De bizony! Csak ez számít, ez számítson.

Unknown írta...

Micsoda film, micsoda kék szemek és micsoda tányér! Az első tányér Paul Newmannek ajánlva,nem rossz és rengeteg csuda jó film és színész van még!!!Kiváncsian várom a következőt.
Nekem tetszik az a kék madárka!

ezkriszti írta...

Elsőre nagyon is helyre darab lett. Jó ez a szürke-kék kombináció, meg a minta is. Nem érződik rajta, hogy görcsöltél volna ki mindenkinek a madaraira nem akar hasonlítani.

Julcsi írta...

Ó, szerintem csodaszép:)

(Az jutott eszembe nemrég -javíts ki, ha rosszul emlékszem-, hogy rá akartad beszélni a testvéredet a blogolásra. Sikerült?)

martimez írta...

Köszi a megjegyzéseket...igazán kedvesek vagytok.
Julcsi,az én nővérem már csak ilyen,pedig nagyon változatos és izgis dolgokat tudna írni...én is várom ...

Hunszil írta...

Szerintem nagyon szép lett.. egykicsit " Tiszafüredi-es" lett a madár de nagyon szép... én sajna nem tudok, madrat rajzolni tányérra-se :)
ezért maradok az őrségi ésűs mintáknál :)
Gratula !!!

Zsófi írta...

Hű, szép darab lett! Várom, milyen lesz a következő! Kukkants be hozzám:)

Crafts a la Mode írta...

Paul Newman died not too long ago but he lived here in Connecticut, in Westport. Thanks for stopping by my blog. Selvages are so much fun. Linda