2009. január 18., vasárnap

Egy jó nagy adósság...7-8 éve elkezdett szülinapi ajándék












Bár már eltelt egy kis idő azóta,hogy Endy a terveimre lett kiváncsi...(köszi ,és nagy megtiszteltetés ) ,de még nem szedtem össze (magamat sem)eléggé....VISZONT kinyitottam egy dobozt(2-3 évente meg szoktam nézni,változott-e valami odabent,de soha nem történik semmi(sem egerek,sem manók nem járnak erre)
... egyszer,kb 8 éve kaptam egy könyvet,amit mindenkinek ajánlok,szuper.Megtaláltam benne az egyik legnehezebb munkát,és elhatároztam,én ezt megcsinálom a nővéremnek...még szerencse,hogy szülinap van minden évben...mert "nem kapkodtam el"...ez a kép,valamint az, hogy a kilences -blokk négyzete=2.5 cm,ennyi adat állt rendelkezésemre...és én el is kezdtem kézzel varrni,kb 6 ilyen blokkot...aztán beláttam ez így nem lesz jó...géppel varrtam tovább.Egy hatszögnél kezdtem ,és ezt varrtam körbe-körbe...gondolom itt rontottam el,mert szenvedtem a hegyes és tompa szögek illesztésénél,tervet nem készítettem,a szineket is nehéz volt kiszámítani,elhelyezni és egy idő után feladtam.
A befejezés lesz az egyik nagy TERVem 2009-ben,...és Mackintosh rózsával a hatszögek közepén,természetesen kézzel tűzve...azért a fejemet nem teszem rá.
Szegényke most így néz ki...mint egy asztalterítő,és KICSI!ahhoz ,hogy takarónak lehessen nevezni.
Remélem,így ,hogy közszemlére teszem ,nem fogom dobozban őrizgetni,és várni a manókat...

10 megjegyzés:

idi írta...

ez nem semmi.mekkora most?

zazálea írta...

Milyen az a Mackintosh rózsa? Én ilyet még csak a számítógépünknél hallottam, máshol nem. Mekkorának kell lennie? Kitartás, megy az!

martimez írta...

Ott mértem,ahol legszélesebb:1.50 m,de az alakja olyan "szerencsétlen,hogy még semmire sem jó így ,négyszögletesítenem kellene a hatszöget.

martimez írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Endy írta...

Nagyon szèp, eredeti ez a patch. A novèrednek hasonlò az izlèse, mint nekem èn is szeretem az art decòt.(mint dìszìtomuvèszet)

martimez írta...

Egy kicsit stilizált ,leegyszerűsített rózsa,nem olyan csipkézett szirmú...A nővérem kedvencei az art deco és szecessziós motívumok

Abile írta...

Amindenit, nem csodálom, hogy évek óta gyűjtögeted az energiákat a befejezéshez! :o)

katafolt írta...

Kár lenne érte,ha nem fejeznéd be.Függönynek is csodaszép lenne...

martimez írta...

Köszi,szerintem már be fogom fejezni,úgy helyezem el,hogy átessek rajta,még a dobozban van ,de már zavarni fog.

Zelnice írta...

Milyen klassz,mutatós minta!