2009. január 19., hétfő

Cicely Mary Barker...






C. M. Barker bájos tündérkéit szerintem mindenki ismeri,ma már a könyvesboltokban is találkozhatunk velük.Mikor én felfedeztem magamnak és a crazy-jeimnek,még nem volt ilyen divatos nálunk,képeket is nehéz volt szedegetni,sok helyen ingyen nem engedik...(vagy homályosak,vagy jelzettek)Itt találtam szép képeket,jó minőségben(ez nem az én albumom,de "engedélyt kaptam" az amúgy is nyilvános képek mutogatására:) ).Terveztem Memória játékot belőlük...sajnos mire megvalósithattam volna a gyerekeim kinőttek ebből a korszakból...de talán valakinek még "jó időben" van.

C.M.B. 1895-ben született,Londontól délre,egy kisvárosban.Sokáig magántanuló volt epilepsziája miatt,később estiiskolába járt,már 15 évesen képeslapokat rajzolt.Gondolom betegsége miatt töltött annyi időt rajzolással,és tanulta meg (szerintem) zseniálisan.Életéről ITT olvashattok bővebben,angolul(nem vagyok túl jó benne én sem )
Általában gyerekeket rajzolt,gyerekkönyveket illusztrált.



A fototranszfer papiroknál mindig nagy gond volt,hogy gazdaságosan használjam fel ,ezért osztom meg veletek is ezt a 3 képet,a hobbiboltokban lehetett venni ilyet 4-5 éve,beszkenneltem.Mivel A4-esek ezek is ,szép éles képetek lesz (és sok) átvasalás után,(tükrözve is van...itt ugyan nem olyan fontos)



11 megjegyzés:

Abile írta...

Tényleg nagyon bájosak! :o)

Endy írta...

A lànyomnak csinàltam egy takarot ilyen anyagbòl. Majd mutatom a blogomon.

KicsiKató írta...

Hát ez lenyűhöző. hogy hozzád nem csak gyönyörködni tud betérni az ember, hanem kulturálódni és informálódni is:)) Köszönjük a képeket, nekem pl. mindig tetszettek, de nem tudtam beazonosítani, kinek a tollából kerültek elő!!

KicsiKató írta...

h=g és .=, ... néha legalábbis:)

Monika írta...

Nagyon köszönöm én is a bejegyzésedet!!! Néhány rajzát én is ismertem,de nem tudtam kiéi.
Anyagot is lehet ilyet kapni? Húha!

Monika írta...

Még 1x visszajöttem,mert szeretném jobban leírni,mennyire hálás vagyok neked,hogy ilyen önzetlenül megosztottad velünk a rajzokat,még be is szkennelted!!!
Én is lecsúsztam már a gyerekeimről,de za unokámmal tudunk játsznai vele.Köszönöm!!!!!
Én is rajzoló vcagyok,így az élettörténet is rendkívül érdekes volt, a virágokat nagyon szeretem,a gyerekeket is-minden együtt van!:)))

Mamis írta...

Nagyon szépek.És olyan gyönyörűeket készítesz belőlük mindég...,hogy jó ide visszatérni!

martimez írta...

Nagyon szivesen! Mutogatok én még ilyeneket nektek.Egyszerű fehér pólóból,( pár gyönggyel , flitterrel )"menő"felsőt is lehet kreálni a rávasalt tündérkékkel,esetleg maradandó foltot is eltakarhatunk velük.

mammka,nem azért írtam én azt,hogy beszkenneltem,mert ez valami nagy dolog...nem tart semeddig...örülök,ha valaki fel tudja használni.

Naomi írta...

Köszönöm a jó kívánságokat, és hogy játszol velem! :o)

Zelnice írta...

De jó hogy meírtad ezt a postot!Régóta látom a boltokban ezeket a képeket,de nem tudtam az eredetükről semmit. Köszi!

martimez írta...

nagyon szivesen