2009. január 9., péntek

5 tibeti rítus...The Five Tibetan Rites





Ez az első,a forgás (az órával megegyezően),igaz kicsit nehezebb is van,a többit nem teszem fel,mert mindent meg lehet találni a neten...ezt viszont azért is mutatom,hogy ne egy saját fűle köré horgolt fickót várjatok:)

Mégis ezzel kezdem,bár nem akarok panaszkodni(és nem megyek bele részletekbe),de talán így jobban felkeltődik az érdeklődésetek,és megpróbáltok jobban odafigyelni magatokra,amig nem késő.Kb 4-5 éve semmi bajom nem volt (nagyok legalább is)Jártam hastáncra,elég sokat tornáztam ,már- már redszeresen ,és jól voltam...aztán történtek dolgok,ami miatt lelkiismeretfurdalásom lett,hogy egyszer angolra megyek,majd hastáncra...kondi terembe....mikor másra kellene az időm...szépen elmaradt minden , és ettől kezdve egyik autoimmun a másik után,(ha vakaki nem hallotta volna még ,nézzen meg egy Dr House-t)...és most már tudom milyen fontos(lenne) egy -egy belsőelválasztású mirigy,ha teszi a dolgát...na ez meg itt egy kis "dráma",de ennyi kell,hogy komolyan vegyétek...


Ezek a gyakorlatok az összes fontos szervre jótékonyan hatnak(b.e.mirigyek!)...

Nagy meglepetésemre ,ahogy a google-ba beírtam,hogy 5 tibeti....azonnal előjött szinte egy az egyben a kölcsönadott könyv képeivel,magyarázatokkal(gyakorlat elvégzése, jótékony hatása stb),hogy ez eddig miért nem jutott eszembe,nem igazán értem(vagyis gondolom,lusta dísznó vagyok)Itt minden lényeges le van írva,csak a mesés körítés hiányzik,de érdemes elolvasni azért a könyvet is- csak nem kell mindent elhinni....(pl a szexuális megtartóztatás + további 100 évekkel meghosszabbítja az életet,ill maga a képesség elsajátitása,amivel az így megtakarított energiát átcsoportosítjuk(és itt nem az ablakpucolásra gondol a szerző)(vagyis én nem,nem is csináltam ezt annak idején,lemondok arról a pár száz évről:) )...na megmondtam ,hogy cifraságok is vannak benne,pontosan nem tudom,hogy ez a szextelenség hány +év,mert már régen olvastam,de amint valaki érdeklődik ,utánanézek:) Először le akartam írni,hány éves szerzetesekkel találkozott a szerző, aki ezt írta (1939.ben adták ki a könyvét),de nem kockáztatom meg,hogy komolytalannak tartsátok,és ne is próbáljátok ki..

Ez egy hosszabb video,de nagy nehezen fel tudtam tenni,és megkönnyíti az egyébként tényleg bárki számára elvégezhető feladatokat ...csak félek ,hogy nem lesz kedvetek (türelmetek)hozzá,ezért keresgélek még... pár éve,mikor én ebbe belezúgtam ,nem találtam csak képeket,most meg rengeteg video van,szép zenével(no a pasi kicsit ijesztő első pillanatban,igazi jeti).Ez nem a Yutube-n van és nem tudom ide feltenni de rövidebb és nagyon jól látszik mit kell csinálni...

Ez talán a jetis változat.

Ezt nézzétek meg először,ez jó rövid, nagyon szép a zene és a helyszin...a remete nem tudom hány száz éves lehet...de ilyen hajjal nem volt nehéz a szexuális energiáit máshová küldeni.

5 megjegyzés:

mmama írta...

Rendben van, a mozgás kétségtelen kell, és elengedhetetlen, de én azt hallottam, hogy az önmegtartóztatás
sem jó, mert a szex is természetes
kiegyensúlyozottságot alakit ki a szervezetben. Vagy én egy perverz
vén tyúk vagyok ?
Na majd este papával tanulmányozzuk ezt az alakzatot amit feltettél.
Beszámoljak , vagy inkább ne ?

martimez írta...

...ahogy én sem vagyok egy kicsivel fiatalabb perverz vén tyúk.Ez nem úgy van...el kell olvasnod a könyvet(vicc)Ezt a részt én nem fogadom el,igaz már alig emlékszem,de látom elő kell keresnem,mert meg van az első jelentkező,aki többszáz évig élne...

Trudi írta...

Márti, ez az 5 tibeti megvan nekem is videon, kb. negyedóra elég hozzá. Évekkel ezelőtt kb. másfél évig jógáztam, nemcsak ezeket. Soha olyan jól nem néztem ki és nem is éreztem magam, mint akkor, még a konditermi gyakorlatok alatt sem. Az általad említett okok miatt én is abbahagytam. Most erősítem magam lélekben, hogy elkezdjek valamit. Csak le kellene "ráznom" magamról a zavaró dolgokat. Ez nehéz.

KicsiKató írta...

Köszönjük a leírást!!

martimez írta...

Nekem is ez lenne az egyik újévi fogadalmam,de nehéz elkezdeni ...pedig csak negyedórával kellene kevesebbet itt ülni veletek szemben :)