2008. december 22., hétfő

PIF.....+".használati utasítás"


Már (szinte) mindenki megkapta az ajándékot(PIF+Húzogatós),ezért kiegészítem pár megjegyzéssel,nem küldtem semmi tájékoztatást a csomagban.



Ez a csomag Gabellának ment ,remélem fel tudja használni a kis képeket is,mert ő inkább kötöget,(és éppen ezért főleg használati tárgyakat küldtem.)..nagyjából a PIF-ek is így néztek ki,de a neszeszer helyett szütyőkét készítettem,a csecsebecséiknek...
Megmutatom,a képeket hogyan csináltam.(volt aki kérdezte)...A Bubble Jet SEt 2000 segítségével valamennyire vizálló képet lehet nyomtatni közvetlenül az anyagra(100%pamut,selyem)Meleg,mosószeres vizben már nem vizálló!Ha lehet ,ne mossátok ki,vagy csak hideg vizben.
5 perc áztatás,majd száradás után freezer vagy Polly papírra rá kell vasalni,méretre vágni,és már mehet is a nyomtatóba.

...és készen is van a textilkép,a papirt óvatosan húzzátok le,rajta hagytam,így könnyebb volt postázni...
...nagyon tetszik mostanában a len és úgy gondoltam,talán ez tetszene mindenkinek,(bár nem szokásom futószalagon gyártani),azért próbáltam nem teljesen egyformát készíteni ezekből a tárolókból,amiket szintén a textilképekkel díszítettem..



A zsepitartókat abból a megfontolásból választottam nektek,hogy ahányszor csak orrot fújtok,rám kell gondolni...
A swarovski kővel még semmi tapasztalatom,nem tudpom ,hogy viseli a "gyűrődést",de állítólag vissza is lehet vasalni,ha leesne...



Ezeket az olajkrétákat imádom,még sablonnal nem próbáltam ki...a szütyőket díszítettem ezzel a módszerrel ,készen elfelejtettem fényképezni,mert "futottak"a postára ...ennél az aprólékos mintánál gondoltam jobb,ha rögzítem a sablont ,ezt a régi ragasztósprayt találtam otthon,és jónak tűnik,nyomot nem hagy még vasalás után sem...u.i. vasalással kell fixálni a szint,és teljesen vizálló lesz.


Ez a "varrókészlet-sablon" is kiválóan átrajzolható a krétával(egy kicsit lehet segíteni minimális lenolaj hozzáadásával...ezt Ezüstvölgyben mutatták,ott spray formában jó drágán árulták...
Ezt a macikát még nem fejeztem be,illetve a párnát(nem PIF) ,csak azért teszem ide,hogy milyen sokoldalúan lehet használni a krétát...hangsúlyozni lehet pár részletet...egy kicsit az utólag szinezett régi fényképekre emlékeztet...

17 megjegyzés:

F.Gina írta...

Töprengtem ám rajta, látva az ajándékozott blogján, vajon mivel, és milyen technikával festetted a pici leveles szívet ? Köszönöm, hogy megvilágosítottál. Már csak azt kérdezném, hogy milyen boltban lehet ilyet venni ?

martimez írta...

Ha a krétára gondolsz,azt Tatabányán vettem A Foltvilág Stúdióban,a sablont Ezüstvölgyben ,de ki lehet fogni a kreativ boltokban is hasonló igényesebben kidolgotott mintákat...

Unknown írta...

Megint csupa-csupa szépséget látok itt,jövőre én is szeretnék valami kis ajándékot kapni tőled!Igazán különlegesek.

Katbo-Réka írta...

Nálad annyi különleges technikát lehet látni. Olyan ügyes vagy!

Trudi írta...

Köszi Márti az ajándékokat. De jó, hogy leírtad ezeket a készítésről. Kréta van Margitkánál, de jó, így nem kell külföldről rendelni!

katafolt írta...

Jelentem itt is,megérkeztek,csodásak,köszönöm újra.Hihetetlenül aprólékos és profi minden.Kösz a leírást is !

Kicsoda írta...

Nagyon beindult itt a kulonlegessegek keszitese. Csudaszepek, es koszi a leirasokat. Az tok jo, hogy megmutatod, hogy `te` mire hasznalod a kretat, mert engem eddig nem igen hozott lazba:-)

Endy írta...

Micsoda gyonyorusègeket gyàrtottàl!
Hol talàlod azokat a règi kèpeslapra emlèkezteto kèpeket?

Kìvànok bèkès boldog karàcsonyt!

martimez írta...

Örülök,hogy érdekel másokat is ,amiket felrakosgatok!... És köszi

Frida:A keresőbe beírhatsz ilyeneket:vintage print,romantic print,old (antique),victorian card,...

martimez írta...

bocsánat,most vettem észre,Fridát írtam Endy helyett...

Névtelen írta...

Szia!
Így ismeretlenül szeretnélek megkérni, hogy egy kicsit bővebben írd meg nekem a képek elkészítésének módját. Van néhány dolog, ami nem világos. Pl. Mit áztatok és vasalok a papírra? Az anyagot? Papírra hogyan ragad vagy vasalódik rá? És mi az a Bubble Jet Set 2000, és hol lehet beszerezni? Biztos le van írva valahol, de nem találom. Bocs, ha hülyeségeket kérdeztem! E-mail címem:jozsaida@citromail.hu
Üdv és szép ünnepet!

panyizsuzsi írta...

Ezek egytől egyig csodásak!

idi írta...

nagyon örülök,hogy ezekből a szépségekből nekem is jutott.köszönöm.csodásak,igényesek.

martimez írta...

panyizsuzsu,idi: köszönöm !

KicsiKató írta...

BÚÉK:)))

Ha majd egyszer ráérsz, nem tartanál egy mini útmutatót azokhoz a zsugorkás gombokhoz? Már itt-ott olvastam róla, de még sosem próbáltam... Köszi előre is:))

Zelnice írta...

köszönet a részletekért!

成人網站 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.