2008. december 19., péntek

Egy régi vágyam...



...várni akartam,az első önálló kiállításomig ...(na ez vicc),vagy legalább amíg valami elkészül teljesen,de mégis megmutatom,mivel ütöm el a péntek délutánjaimat(így félkészen).Megláttam Violini tűzzománc csodáját és...ezért is nem "titkolom "tovább...meg annyira JÓÓÓÓ
Gyerekkoromban sokáig fazekas akartam lenni,(a genetikus és a babakészítő...s divattervező között elő -elő szokott volt jönni ez az álmom...)...végre megtörtént,ott ültem a korong mellett,nagyon szuper érzés(miközben jól be is voltam sz...va )lehet,hogy már sokan próbáltátok,nem olyan egyszerű,de nagyon élvezetes,...még nézni is ,ahogy a MESTER csinálja...(későbbi képeken)

Az első "gyerekeim",ezek még nem kerülnek a fa alá,jövőre meg már csodás fazekakat rakhatok? :))
Ez egy kép lesz,talán ma befejezem,ez még ott lehet a fa alatt? ...bár egy kicsit tartok tőle,hogy még nem "karácsonyiajándék szinvonal"
Ahol világosabb lesz, oda került fehér máz a múlt héten
Ő Linda ,aki bevállalt pár nagyobb "gyereket "is a többi gyerkőc mellé,akikkel foglalkozik,...ezzel nem kis gondot vett a nyakába így karácsony előtt
Egy hete csináltam,még talán készen lesznek ...ünnepi dekorációnak
Ilyesmi lesz mázazva...

Linda kedvenc királylánykájával...
...mutatok még pár cuki figurát tőle(ezek csengők is)


Egy másik "kilengésem ": ...még csak a medál van készen,bele kell húznom ,hogy ajándék lehessen...nem emlékszem,hogy ékszerész szerettem volna lenni-de imádom a gyöngyöket és a Swarovski kristályokat...ki kellett próbálnom.
Győrben van egy nagyszerű kreativ bolt,ott segítenek az ilyen "függőkön",a neve :Eská
Kézműves Műhely



12 megjegyzés:

Szömörce írta...

Jaj, én Lindát ismerem. Az ikertesójával 4 évig szobatársak voltunk a fősulis éveink alatt, tavaly járt nálunk az esküvőnkkor. Linda is anno jó párszor bulizott Szombathelyen velünk, és sokszor megtréfáltak bennünket, mert könnyű összetéveszteni őket. Nagyon tetszik amiket csinál/tok.

bruercsi írta...

Ejha! Nekem nagyon tetszik és nagyon is karácsonyi minőségű, már ha ez nálad jót jelent! Mert nálam igen!

martimez írta...

Szömörce:Köszi.
Nagyon örülök,hogy ilyen kicsi a világ!
Bruercsi:úgy gondolom,a többedik munkám szinvonalasabb lesz talán,mint az első próbálkozás,de megvárom mi sül ki belőle,mázazva...Örülök ha tetszik,köszönöm.

Névtelen írta...

Márti!
Ez naon jó! Milyen ügyi vagy már!(úgy gondolom a korongozásban is!)
üdv. Erna

Endy írta...

Milyen kreatìv vagy! Kèpzeld èn keramikuskènt vègeztem a kis kèpzon, de soha nem dolgoztam a szakmàban, vàlasztanom kellett, hogy a festèst(miniaturàk is)vagy a keràmiàt vàlasztom.(az agyag elnehezìti a kezet)én a festès dekoràciò mellett dontottem...de mèg ki tudja mit hoz az èlet?

KicsiKató írta...

Nagyon klassz!!! Jó látni, hogy bontogatják mások (is) a szárnyaikat a különböző területeken... A készülő képecske különösen tetszik!

Éééééés megkaptam a csomagocskát, nagyon-nagyon köszönöm!!! A transzkerest ismerem, a Bubble jet még új világ (de nagyon tetszik, annyira különleges és jó, hogy nekem is lehet ilyen képem:)), de van ott olyan, aminek a hátuljáról mintha papírt lehetne lehúzni, de elölről teljesen textiles... Arról tudnál írni egy kicsit?

La Bastidane (Nathalie Locquen) írta...

que cette vierge est belle ...

martimez írta...

Merci, Nathalie!

Monika írta...

Csodaszép Mária a kis Jézussal!!!!Miazhogy nem karácsonyi színvonal!!Akkor kérem szépen,írom is a címemet!:)))

martimez írta...

mammka! Ezt a második alkalommal csináltam,szerintem még az oldalak sem igazán párhuzamosak,és még most lesz kiégetve rajta a máz...lehet,hogy nem az lesz,amire gondoltam,én úgy értettem,hogy talán gyakorolnom kéne,tervezni...nemcsak úgy nekiesni,ahogy tettem.Ha neked tetszik,annak viszont örülök...

Trudi írta...

Nagyon ügyes vagy! Az agyagozás régi vágyam nekem is, talán jövőre...

Zsófi írta...

Nekem is nagyon tetszik! MÉG TÖBB ILYEN KILENGÉST!!!:)