2010. október 15., péntek

???...ezt fogom ebédelni...???


Tudjátok mi ez?
Én még nem ettem, ma csinálok először.Kíváncsi vagyok ti ettetek-e már,ha igen kérek recept ötletet...tele van vele Zalában a kert.
Megpucolni nem nagyon lehet,azt már látom,de az "ínycsiklandozó" gyökerektől megszabadítom:)

9 megjegyzés:

Hajni írta...

Szerintem csicsóka! Nagyon egészséges, de sajnos még én sem ettem belőle semmit.

Zelnice írta...

Hihi, csicsóka :-)
Egyszer kaptunk egy ismerőstől, én nem készítettem el sehogy, meghámoztam, és nyersen rágcsáltuk. Nagyon finom, nem is tudom mihez hasonlít, talán a karalábé és retek kevésbé lédús és kicsit édeskés változata. Ha szeretitek a nyerset, szerintem ne bíbelődj vele!
Én kilószám tudnám rágcsálni.

Piroska írta...

Ez valóban csicsóka! Van a ház körül, de nem foglalkozom vele, pedig az okosok azt mondják nagyon egészséges eledel. Javasolták, hogy főzzem bele a levesbe, mint a krumplit, de nekem nem ízlett.
Pirimami a virágoskertjéből

kikocs írta...

csicsóka :D
Engem nem ragadott meg, mikor ettem. Mondjuk a krumpli sem magában... Asszem ez is olyan kaja, amit akkor eszik az ember, ha gyerekkorától kapja mindig... :)

Julcsi írta...

Bizony, ez csicsóka. Ahogy Violini is írta, szerintem nyersen a legfinomabb. Igaz, főve még nem ettem.

martimez írta...

Köszi.
Sokan ismeritek.Tudtam ,hogy az,szándékosan lett elültetve,nem csak úgy találtuk.Ha még nem ettetek kóstoljátok meg,főve is.Igazán nem rossz,de annyira azért nem finom.Túl vagyok rajta és jó lesz ,ha hozzászokom,mert pár hónapig változatosságot visz (???) a barna rizses napjaimba,na az BORZASZTÓ

Zsófi írta...

Én nem szeretem a csicsókát és barna rizst is csak azóta, hogy baromi sokáig főzöm vagy tízszeres vízben (ha túl sok, inkább leöntöm). És mindenképpen jó alaposan meg kell fűszerezni. Viszont azóta, hogy rájöttem a szétfőzésre, azóta nem ízlik úgy a fehér rizs...

Külsőre persze nem olyan szép...

daily bread írta...

Hétvégén készítettem csicsókát, én ugyan a piacon találtam rá. A kedves eladótól kérdeztem recept után, de végül saját fejem után mentem. Nehézkes volt a hámozása, de sikerült. Karikáztam és vajon kakukkfűvel, borssal ízesítve sütöttem meg. Különleges íze van!

martimez írta...

köszi.Ezt még nem próbáltam ,legközelebb ilyen lesz.