2009. február 3., kedd

Zsugorka 4


Tulajdonképpen ez volt az első próbálkozás nyomtatott képpel-OPÁLOS zsugorkára.(ezt szeretem a legjobban)
Először egy fekete-fehér képet kerestem,beállítottam a nyomtatón,de aztán azt gondoltam,miért dobjam ki az egészet,ha nem lesz jó,így csak egy kicsit áldoztam fel 1 szem opálos A4-es zsugorkámból,mert csak egyet nyomtattam ki a 9-ből.Nem lett rossz,bár azt már láttam,nehezebben szárad,de nagy baj még nincs,a maradék zsugorkára még 8 kép fért...
Mindig is vágytam porcelán arcokra,amig kerámiából nem jön össze, 3 D-ben,jó lesz síkban is (imádom Pat Winter "komfort"babáit,a Tilda martyoskákat,és nem utolsó sorban Sara Lechner bájos angyalkáit...,esetleg crazyhez is jó lesz))...ezért inkább szinesben folytattam(a fekete -fehér nem futott annyira)

...hát igen,rendesen el kezdett futni,még nem godoltam a hajszárítóra,de majd legközelebb.
Egy kicsit alkoholos filccel mentettem, amit még lehetett,de már nem könnyű a nedves zsugorkán változtatni...törölni,maszatolni viszont igen.
Ennek ellenére elégedett vagyok az eredménnyel,sűtés után még jobban "bőrszinű" lett,mint vártam.Nagyon jó ez az opálos zsugorka,rajzolni könnyű,mert átlátszik még,de sütés után egészen porcelánszerű lesz.
A végén sajnos jön a szine,kenődik(jobban,mint a szinesceruzásnál),ezt is kell lakkozni.



Folyt.köv....gombok újra

24 megjegyzés:

Endy írta...

Nagyon jòk!

martimez írta...

Az én nyomtatómban is megfordul egy hengeren a papír(vagy zs.),nem történik vele semmi...a textilnél sokkal jobban félek,az be szokott szorulni,néha.
Az előző zsugorkás bejegyzésnél a képen látszik a lakk,hobbyboltban vettem,Akrilan a neve.

F.Gina írta...

Ezek egyre jobbak ! Kár, hogy nincs nyomtatóm, csak a melóban :(( Nem tudom, mit lépne a főnököm....

KicsiKató írta...

Micsoda ötletek... Tőlem ez a fejezet kicsit távol áll, de remegő térdekkel várom az ötödik fejezetet:)))))

Nem tudsz olyan online boltról, ahol csak poláos fóliát lehetne rendelni? Láttam már csomagban, de ott volt fehér és fekete is és az úgy most nem tetszik...:)

Márti írta...

Naggyon tuti!!!

martimez írta...

Örülök,hogy tetszik nektek is.
Kata,a nővérem körülnéz opálos zs. ügyben,szólok,ha van valami,engem is érdekel,hol a legolcsóbb...

Zsófi írta...

Naggggyon jók lettek!

Piroseper írta...

Hűha! Nagyon tetszik!

katafolt írta...

Egészen különösek.Nekem,édedekes,a fekete-fehér kifejezőbbnek tűnik.

Kicsoda írta...

dobbenetes!!! Lattam az etsy-n hasonlokat es nem ertettem hogy lehet ilyen piciben ilyen precizet csinalni. Nagyon profi!!!

Edige írta...

Nagyon szépek lettek! Nem is merem már megpróbálni, mert csak elriasztana az a sok szép munka, amit már láttam.

martimez írta...

Köszi.
Edit:ugye ez csak vicc,nagyon könnyű csinálni,nem is lehet elrontani.Az elején idegenkedtem tőle...mű,milyen snassz...de póbálnék fából csinálni...?És JÓ csinálni,csupa sikerélmény.

Névtelen írta...

szia martimez, nagyon édesek ezek a porcelán babapofik.. figyelj csak, nem hallottál olyanról, hogy két réteget hogyan lehet összeolvasztani? mert valahol olvastam, hogy lakkozás helyett mondjuk az opálosra, amire te is rajzoltál, olvasztanak egy átlátszó zs. fóliát, és hihetetlen jól néz ki.. ha esetleg meg tudnád írni, nagyon megköszönném! további sok szép alkotást kívánok :)

martimez írta...

Én is kipróbáltam,nagyjából két,már zsugorodott egyforma téglalap esetén,de még így is sokat kellett lesmirglizni,mert hiába teszem egymásra,egy kicsit elmozdul,mikor sül,olvad...de egy más alaknál pl kislányok,malac ,szinte lehetetlen egymásra olvasztani,majd a felesleget ledörzsölni...nem is egyformán megy össze,ezeknél is számít,milyen irányban van kivágva,a kör is eltorzul,ezért nehéz...

dudorka írta...

..köszönöm a választ, épp az előbb próbáltam a kettőt összeolvasztani, két kört, egy feketét meg egy átlátszót.. hát a kör ovális lett, és tényleg picit elcsúsztak egymáshoz képest, de nem olyan vészes..
Még a lakkal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy neked nem szedi le a réteget, mikor felkened, vagy egyáltalán mennyit szoktál várni a lakkozással?

martimez írta...

Nem kenem,hanem fújom...még az ö.olvasztáshoz,leginkább az tart vissza,hogy a lyukakat is nagyon be kell "lőni",hogy egymásra essenek,gombnál mondjuk nem árt,mert utólag csak kézifúróval lehet lyukasztani,bár már az is van...még sem szimpatikus...medálnál láttam ,hogy egy kis fémet használnak,akkor nem kell lyuk,még ilyet nem próbáltam

Névtelen írta...

Szia!

Mikor legutóbb a lakkozással kapcsolatban írtam, elfelejtettem megkérdezni, hogy Te mit használsz?
Mármint pontosan meg tudnád írni..?
Láttam már olyan bevonatot, ami ilyen 3D-s, üvegszerű bevonatot képez a zsugorkán. Nem tudod, hogy az mi lehet?
Kérlek segíts :)

dudorka

martimez írta...

Először spray formájút használtam,Akrilan volt a neve,de az elfogyott és nem is emlékeztem,honnan volt:)))
Győrben vettem 2 részből állót(1:2 arányban keverni kell)az nagyon jó ...valami üveg lakk a neve...megnéztem,folyékony üveg befejező lakk ...ez van rajta.Dekupázshoz is lehet kapni 3 D vagy ékszer lakkot, az is jó ...bár nekem hetek múlva is némelyik ragad(várni kell többet?)A nyomtatottnál nekem is elkeni a fekete tintát ,de azért mert az valahogy nem szárad meg ...

Névtelen írta...

Köszi! Már alig várom, hogy kipróbáljam! :)

dudorka

Barney's Favorite Things írta...

Imádom a munkáidat. kicsiny csodák..el is adsz belőlük netán?
Én ma kipróbáltam a zsugorka dolgot, de elég dadaista lett..felismerhetetlenségig olvadt a minta (de én tényleg úgy emlékeztem, hogy 200 fokot és 20 percet mondtak a boltban)

martimez írta...

Köszi Szabina.
Nem mindegy ,milyen fajta(ezt azért a boltos tudhatta volna)
Van ,amit 130 -on kell.van amit 150 fokon,10 percig,én még vissza szoktam tenni 200-ra 10 percre,de nekem is egy kicsit még változik a színe is .

Névtelen írta...

Szia Martimez!

Egy kérdésem lenne. Hol lehet ezt az arcot meglelni?

Nagyon tetszik és én is próbálkozom ezzel a technikával.


Nagyon tetszenek az alkotásaid Gratulálok!

Rita:-)

martimez írta...

Melyik a színes, vagy a fekete-fehér, bár most így hirtelen egyik sem lesz meg, de ha megtalálom, hová kéred ?

娛樂城註冊送 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.