2011. október 10., hétfő

...most az (ős)emberem művével ...

...dicsekedem.
Szabadidejében ( mikor nem gyűjtöget s nem földműveskedik, ilyet épít.Persze nem tudom mi fog sülni benne, mert kenyér az nem . Talán vaddisznó :)Utólag :)
Olyan az én ügyes férjem , mint a mesében...rajta is van a képen meg nem is :D

A bográcsos rész már üzemel. Lesz még egy hússütésre alkalmas rész is a kemencén kívül.
Hátul szintén a férjem műve látható : az "Internetkávézó", bár semmivel nem lett gyorsabb a Net , továbbra is egészen fel kell menni a domb tetejére némi javulásért, de a gyerekeknek jó mászóka...
...na és itt a reggelim, ez meg az én művem :D
... és bár túléltem, olyan kérdések keringtek a fejemben, hogy ha annak idején az ősember besétálhatott volna egy sarki cukrászdába, melyiket vette volna le a polcról, a dobostortát, vagy ezt a barna kupacot? Már sosem tudjuk meg, hogy hány évet adott volna oda abból a kevésből (de egészségesből ) , csak ne ezt a mákos kutyulékot etessék meg vele :)

Pontosabban : mákliszt,tojás,nyírfacukor,kókusz, banán ,alma ,sütőpor,aszalt barack és áfonya- ezt már én dúsítottam hozzá, hogy ennyivel is jobb legyen.Külön-külön egész fincsi lenne a sütőport leszámítva...
Mennyiséget nem írtam, mert szerintem senki nem csábul el és rohan megsütni, de ha tévednék , bocs :)
Csak vicceltem, mielőtt bárki megsértődne ezen, bár őszintén megmondom, pocsék ez a kaja, ha valaki nem ismeri ezt el, az HAZUDIK !!!
Mégis kipróbálom, minden kényszer nélkül, teljesen önkéntesen...(ha a jó pár meglévő autoimmun problémámat nem veszem figyelembe :)...na igen
A kerámiáim stílusában már tavaly megjelent ez a kőkorszaki vonal, még akkor nem is tudtam ,hogy Paleolit kaják kerülnek majd bele.
A gesztenye és a dió egyelőre csak a kép kedvéért van itt, de adok a Muffinnak még egy esélyt és ezekből is kipróbálom .
...a mai tanulság: vagy egészséges ősasszony leszek, vagy sütit eszek...

7 megjegyzés:

Ági írta...

"Ős"-embered azért jobb kajával tápláld, hogy legyen kedve még hasonló jó-dolgokat alkotni! A tápértéke biztos megvan a muffinodnak, tényleg nem is annyira bizalomgerjesztő, de bizonyára nagyon egészséges :-))
Ági

Amaranta írta...

Klassz az a sütode, amit a párod összehozott!

Nem tűnik pedig rossznak ez a muffin... nem értek az őskajákhoz, de akkor is ettek magvakat nem? Esetleg a mákliszt helyett valami gabona.

És mézet ehetsz? Meg a sütőpor helyett szódabikarbóna?

Én kérném a receptet, ha rudnék máklisztet, meg nyírfacukrot szerezni :-)

martimez írta...

Hidegen nem is annyira borzasztó :)
Mákos finomság :/Welness, 2011.őszi szám/
20 dkg darált mák,
3 dkg kókusz resz.
1 ek nyírfa cukor
1 tk sütőpor
2 tojás
1 alma (én durvára reszeltem
1 banán felkockázva
2-2.5 víz
fahéj
összekevertem,180 fokon 30 perc sütés...és kész
Azt gondolom, a mákliszttel kevésbé tömör, mert nem olyan olajos. A neten rendeltem a nyírfacukorral együtt . Xilit néven lehet kapni a Tescoban és az Interspárban is a nyírfacukrot, de drágábban.
Meg lehet csinálni másik édesítővel is , és nem kell mákliszt, mert mákkal van az eredeti is...úgyhogy hajrá :)

martimez írta...

Ja és a lényeg itt a gabona teljes mellőzése, így csak magokat lehet összesütkérezni gyümölcsökkel, zöldséggel...
És köszönet a férjem nevében, ha készen lesz, mutatom.

Amaranta írta...

Hú de nagyon gyors vagy!

:-) Köszönöm szépen a receptet, szerintem kipróbálom, csak mézzel, mert nem bírom az édesítők ízét.

Pilchard írta...

Kedves Martimez!

A sütő nagyon klassz ,az írás meg zseniális,nagyon jól feldobtad az estémet egy hosszú és fárasztó sulis nap után. A süti csak azért nem fog meg,mert utálom a mákot!

martimez írta...

Örülök, hogy tetszett.Nem annyira rossz az a mákos cucc, azóta 3 naponta sütök és egyre jobban ízlik (nem sok paleós desszertet volt alkalmam kipróbálni )