2010. május 15., szombat

Kedvcsináló...

...talán valakinek megjön a kedve (bátorsága)
Szerintem nagyon jól mutatja (2 évig én is tanultam ),aki teheti próbálja ki,felemelő élménye lesz!!!...kár lenne lemaradni róla :)

Ötlet...

...saját" varrós" anyag gyártásához...

2010. május 13., csütörtök

Zsugorka & műköröm...

...és egy kis babázás :)Az ősrégi Barbie ruhák között találtam ezt a kis táskát (sk) ,bár ez nem 20 éves,talán 5-6 ???
Most megmutatom az sk próbababámon is (ami egyébként egy tálaló (sk) ,de már fejben tervezem az igazit )
A napszemüveg öltöztet?
-Nem ,de egy PW táska igen :)
-
-...nincs egy göncöm sem,mit vegyek fel?Klassz,hogy így oldalra is tudok hajolni,nem?...na pá !...ja majd nézünk rucikat...-
...Ja persze,majd nekem kell varrnom !!!



...és egyébként meg jól vagyok :D

Megcsináltam amit Ramóna javasolt,bár én simítani akartam,nem bodorítani.Tényleg jót tesz a hősokk a barbie-nylonnak (forróvíz+jeges víz 1-1',1-2-szer)
Előtte
Utána
Bár egy kicsit töredezett a vége,de tizen-valahány év alatt kinek nem ?Gondolkodom,hogy vágok belőle,Kleopátrásra ? ...
xxx
EZT meg a Rossmann-ben találtam,soha nem válogatok a műkörmöknél (az én körmömet a korongozó tartja "formában" )de valahogy tudtam,hogy ez az egymásra találás mérföldkő lesz zsugorkás életemben...
...és igen,ezek szerint van ember , akinek egy ilyen kis kézi fúróra van szüksége a boldogsághoz, még rajtam kívül...kilyukasztani a műkörmöt és akasztgatni oda bele a lyukba ezt-azt...persze nem szeretnék megbántani senkit,ő nyilván engem tartana idiótának :D
Szóval ezek a kis kalap-gombok (akár nyári B-táskára) nem születtek volna ,ha nincs kéznél egy műkörömfúró
...és ezek a B-ruha gombok...
...és már oda teszem a lukat,ahová akarom.
Sőt a műkörömdíszeket is bevetettem ezeknél a csajoknál (sajnos nem az én tervem,és nem tudom kinél találtam,bocsi ,de nagyon megtetszettek,így gombosítottam őket)

2010. május 12., szerda

Nyeremény Treborettától

Megkaptam Heni bőkezű ajándékát,nagyon örülök neki,ti is próbáljatok szerencsét,egész évben játszhattok.Hasznos és igényesen elkészített szépségeket nyertem pár darab gomb "befektetéssel" :D
Köszi

2010. május 11., kedd

Fuss...

Ezeket most lehet kapni a TESCO-ban. 3590 ft ,szerintem nem olyan vészes.Nincs hozzá semmi,csak ami rajta van (táska, nyakék,szemüveg...szerintem nem csúnyák :))
DEEE!
Mozgatható a könyökük,csuklójuk,térdeik...szinte majdnem olyanok mint a BJD-babák,s ami a ruha miatt nem látszik,a borda ívben is mozgathatók,azaz kecsesen pózolnak,akár egy topmodell.

Ő egy kicsit szebb és nem is 3500 Ft,az biztos,de még nem is lehet venni itthon,csak messzi távolból rendelni...
És ha még nem futottatok el egy babáért,EZT nézzétek meg .
Jó,jó,kinek kell B.baba mikor olyan szépet lehet varrni kávézaccos vászonból is,piros pamut hajjal ?
...(én már varrtam olyat is ,ránéztek :cuki ,ennyi volt )
szegény Raggedy Ann,most sírna nagyon,ő is akar ilyen szerkót :D




Van 4 lányom,3-nak felcsillan a szeme a 30 cm-es végzet asszonyától,1 azaz egy leánygyermekem kirohanna a világból,ha Barbie-t kapna,Ő Bakugánokra spekulál.
És megmutattam neki ezt a harcos amazont,válasz:KELL neki egy ilyen...hát ennyit a sexis babák védelmében.

Sajnos...

most aztán nagyon rossz kislány leszek.Megtaláltam ennek a cuki ,nyári ruhának a mintáját a P-n.
Először simán ide fel akartam tenni,hogy hol...de meggondoltam magam(nem akarom bajba sodorni azt,aki megosztotta másokkal és szintén rossz kislány :))) )),ha valakinek tetszik,kérek egy címet és elküldöm. (van még itt sok horgolt ruci,ami engem hidegen hagy ,de pár csini , kötött felső is ettől a tervezőtől...jól néznek ki )Ő is csak úgy jött velem szemben a Neten,szinte elém ugrott :D

Ezt el akarom készíteni,itt minden együtt van, ami csigázgatja az érdeklődésemet amióta az eszemet tudom: divat,varrás,gyöngy, filmek,hímzés...kihívás
...na majd kiderül,te is megcsinálhatod:
remélem B-méret,mert 40 cm-es baba nincs a háznál
Szép ez a ruha


2010. május 6., csütörtök

Az úgy volt...

EZT a gyűjtős Barbie babát egy szőke másik társaságában 2-3 éve kiszúrtam a helyi játékboltban,de még Emma kicsi volt,én meg túl nagy (?),már akkor is :((( ,csak mindig megnéztem ,mi a helyzet,élnek -e még stb :)
Ez a Badgley Mischka modell viszonylag hamar elkelt (közel 20 e Ft volt),bár én reménykedtem,hogy nem kell senkinek,és nekem fogják leértékelni.( érdekelne ki vette meg :) )Közben a szöszi,aki azért nem nyerte el a tetszésemet annyira ,mint a melírozott bálkirálynő ? menyasszony?,néha kezdett olcsóbb lenni.
És...két hete,mikor a győri boltban otthagytam a retrós babát(persze most már örülök), na meg találtam klassz képeket a neten(babákról,rucikról ),elhatároztam,megveszem a szőkét,
... aztán elmentem Tihanyba 3 napra
...hétfőn rossz idő volt ,
...kedden lusta voltam
...szerdán mentem a BABÁMÉRT...kiderült, KÉTNAPJA eladták az én babámat,akit 3 éven keresztül látogattam,"vigyázó szememmel" ...KILENC e Ft-ért.(az is 20 körül volt)
Az eladók nagyon megsajnáltak,meg már jól is ismertek(látogatások),megrendelték ezt (V.Wang) nekem,egy kis telefonozás után,hogy ne sírjak (nagyon)
...hát így történt

ezeket meg találtam,érdekes,nem?
Nem kedvencem az énekesnő,de még neki se kívánom ezt :)
...talán nem kellene erőltetni,főleg ,hogy nincsenek egy "súlycsoportban " Barbiékkal,így még hülyébben néz ki,az egyébként csinos nő ...(babásítva)
"Randáék"
Na ez az ijesztő!...és állítólag drága is ,én nem kérek ilyet :D

van egy Vera Wang rucim...

hát nem ez!...egy kicsit kisebb:

...először ki sem mertem venni a dobozból gyűjteményem első darabját. (utálom a "kockáspléddeltakarjukleazújkanapét" effektust , ezért erőt vettem magamon... és különben is varrni akarok rá,nem mutogatni egy vitrinben )




Egy kicsit babázgattam a NETen,sajnos ilyenkor mindig olyan sokkoló csodákkal találkozom,hogy bár ne tettem volna.Pl BJD-babák ("gömbizületes emberszabású babák")...erre még visszatérek.
Emma gyűjteményéből: (Hannah Montana és barátnője,LIly már egy kicsit finomabb hajjal készültek, mint eddigi Barbie babáink és valamelyest élethűbbek,de még messze vannak a Tonnertől például.De láttam olyan K.Minogue babát is ,amitől biztos megijednek a gyerekek,később mutatom,borzasztó.)

ez az egyik kedvencem a Tonner-babák közül,a napokban találtam rá...elfogadnám :)

Na igen ,a lányok szerepjátékában az" őrültet" kapja szegényke
...lehet valamit javítani a haján,tudtok erről valamit ??? (a padlásról egy előző generáció,az egyetemista lányaim babáztak még vele...)