2009. május 12., kedd

kerámiák

Sajnos még mindig rossz a számítógép,a tihanyi beszámolóval is csak rá vártam(de talán már holnap...),mert ez a laptop szörnyen lassú...
Ezt a pár kiégetett agyag-cuccot most tudtam hazahozni,muszáj eldicsekednem vele,főleg a zsömlesütőként kipróbált tarkedli-formámmal...ami egyébként nem így nézne ki,csak első nekifutásra nem sikerült 7 egyforma edénykét korongozni,így lett 2x3.A biztonság kedvéért odaírom,mi mi akar lenni,ha nem lehetne felismerni:)
A kuglóf formát még nem próbáltam...
Ez egy" mini"gyümölcsös tál...talán egy fürt szőlőnek?
Ez egy kulacs,a férjemnek készült,lehet bele tenni bármit,pl vörösbort...először próbáltam itt morcosan "nézni"hogy kicsit ezzel is felhívjam a figyelmet az alkohol káros hatásaira,de aztán rájöttem,hogy amennyi ebbe belefér,az inkább még hasznos,igy lettem ilyen kis szende-pofa...bár itt is "leettem" magam...a mester szerint sejtelmesen foltos lesz a ruhám,ha ilyen egyenetlenül mázazom:D
Gluténmentes lisztből nem könnyű zsömlét,kiflit sütni,a kenyeret is csak formában tudom ,hiszen az egész egy galuskaszerű massza.A tarkedlisütőnél mindjárt ez jutott eszembe,hogy végre ropogós zsömlébe tudnak harapni a lánykáim.Örültek is nagyon,elég jól sikerült:

13 megjegyzés:

idi írta...

Ezekkel a csodákkal,nem is dicsekedtél.Nekem nagyon tetszenek.A színek meg fantasztikusak.ügyi vagy

Kicsoda írta...

Az semmi, hogy ugyes vagy (persze mar ez sem igaz:-D), de hogy mennyi mindenfeleben vagy ugyes, haat... el vagyok ajulva!!
Az a zsemle suto, az a kedvencem!

martimez írta...

Köszi nektek,
Idi ,a szín nem az én érdemem,sőt még sokszor a tanárunk sem tudja milyen lesz kiégetve:)
Kriszti:most nekem alkalmam nyílt ezt is kipróbálni(régi vágyam),és szerencsére bele is vágtam,ez szintén egy olyan dolog,amiből megélni nem lehet,de csodálatos érzés csinálni a magam örömére.Mindenki élvezné,és nem lenne kevesebb sikerélménye...a zsömlesütő után most egy "bagett" formával kacérkodom

katafolt írta...

jaj,de szépek ! Gyermekkorom legszebb vasárnapjai voltak,amikor anyu magával vitt a kerámiaműhelybe,amíg ők a papírmunkával végeztek,én tátottam a szám és mindig kaptam hazavinni agyagot ,festeni valót és kisebb hibás edénykéket.

martimez írta...

Köszi Kata.Imádok én is odamenni!Nagyon figyelünk,nem fedezünk-e fel "elrontott" kincseket,hogy ne foglalja a műhelyben a helyet:))

Edige írta...

Hát ezek nagyon szépek lettek. Gratulálok!

Hunszil írta...

Nagyon jók:) bár a mázazás a babán kissé fura:) de akkor is tetszetős:)))Nekem is a tarkedli sütő a kedvencem....Remélem egyre több kerámia munkát fogsz megmutatni nekünk:))

martimez írta...

Edit,Szilvi,köszönöm.

KicsiKató írta...

Jajj, egyszer de szeretnék én is ilyesmiket alakítgatni a kezeim között... Csodásak:))

Zelnice írta...

Hogy te miket tudsz!
Valahogy elkerülte a figyelmem, hogy korongozni tanulsz. Vagy titkoltad ? :-)

martimez írta...

December óta járogatok,sajnos nem olyan gyakran,mint szeretném...nagyon-nagyon jó,csak ajánlani tudom mindenkinek.

Elizanikó írta...

De jó ! Nagyon tetszenek ! Főleg a mini gyümölcsös tál.
A zsemlesütő is klassz !

Ha nem vagyok pofátlan a zsemle receptjét megküldenéd?

Tudom, hogy sok helyen lehet találni, de egy bevált receptet szívesebben próbálnék ki . Mi ma akarjuk megsütni életünk első kenyerét a lányommal !

Zsófi írta...

Egyszerűen tök jók! Az a zsemlesütőőőő..... elvarázsolt...