2008. június 25., szerda

HEXAGON...kis csalással

Lehet,hogy már mindenki ismeri ezt a kis trükköt-de érdemes szétnézni ezeken a blogokon)

A "YOYO"után ez volt a második technika,amit Ilike tanított egy pár éve,akkor egy kicsit unalmasnak találtam.Ma már imádom,szeretek kézzel varrni,csak nem elég kitartóan-így rengeteg félkész"Nagymamavirágoskertem "van,és egy -két tenyérnyinél nem jutottam tovább.kb így "állnak",mint a felső képen látható táska kezdemény(1-2éve)-...a fül a teszveszről való(260 ft).Takarót még tervezni sem mertem-egészen idáig.,pedig tetszene nagyon.Régebben találtam egy norvég boltos blogon ezt a technikát,már akkor felkeltette az érdeklődésemet,s most ez a kedves hölgy- May Britt (abyquilt)- itt megmutatja ,hogy készül.Én mindenképpen ki szeretném próbálni.
A felső képet eredetileg alulra szerettem volna tenni,de talán valamiről én nem tudok,amit kéne,így nem sikerül a "történetet" megfelelően illusztrálni...ha valaki tud,segítsen!!!
(talán a szöveg lefelé halad,a képek meg fordítva...vagy csak nagyon melegem van?!

6 megjegyzés:

idi írta...

Szia.Nagyon szép anyagokból készítetted.Segítsek???.Amikor feltetted a képeket,akkor válts át HTML kódra és a felső kép HTML kódját jelöld ki és szúrd be az Írás fölé. Mikor kész akkor újra visszaváltva ellenörizheted,hogy ott van -e.Csak nefelejtsd el utána a kijelölt részt törölni. Ha nem voltam világos szólj.Mikor szeretnél hátteret váltani.Megvan már milyet szeretnél?

martimez írta...

Köszi a gyors választ,sejtem,mit kéne csinálnom,ki fogom próbálni.Még nem tudom milyen hátteret akarok.

katafolt írta...

Érdekes trükk,köszi,hogy megmutattad.Varrtam már nagymama virágokertjét géppel,de nem így.

Névtelen írta...

Love your hexagons and the fabrics are lovely too.

bruercsi írta...

Hű, de klassz! A nagymama virágoskertje az egyik legszebb blokk számomra, de a sziszifuszi munkája kicsit elvette tőle a kedvem, így sokkal haladósabbnak tűnik, ami nagyobb daraboknál, azért nem hátrány! Mielőtt megkövezne valaki elismerem, hogy van, amikor az eredeti technika a szükséges! :-)

Juhizs írta...

Ravasz megoldás - érdemes kipróbálni.