2008. július 1., kedd

Gyors ajándék..


Nagyon rövid idő alatt kellett (volna) csinálnom sok-sok apróságot(ovi,suli...)Gondoltam ,legyen crazy"hírtelen felindulásból" és barátnőmtől kapott szép amerikai anyagokból -ha már az idővel spórolok,legalább az anyag legyen szép.Bár a zöldet annyira nem kedvelem, ezek a pisztáciák nagyon tetszettek hajdanán,azt reméltem,egy kis romantikus fotóval érdekes és gyors lesz az eredmény.

A vasalás elég körülményes volt(a fototranszfer hordozó nagyon nem kedveli)pedig ennél a technikánál fontos a vasalás....még ekkor nem is ment el az összes kedvem,csak egy része,egy kicsit egybeolvadnak a színek,jobb lett volna kontrasztosabb anyagokat használni,gondoltam,majd a hímzés életet lehel beléje,de nem így lett.A viszkóz gépihímző szakadozott,ezért közönséges rózsaszínű cérnával próbálkoztam,talán nem is látszik a képen...
Kiválasztottam azt,amelyik a legkevésbé tetszett-bár már ekkor nagyon nem kedveltem szegényeket-hogy ha elrontom ,jó lesz nekem...azért van ilyen idétlen alakjuk,mert nem volt minden anyagból egyforma nagy téglalap.Talán a többit kézzel fogom díszíteni,mert eléggé elbizonytalanodtam...
Hát így történt!Egy csomó időt eltékozoltam,és még mindig nem tudom,hogyan fejezzem be,a kézi hímzés eléggé lassan megy ,de majd felteszek egy képet,hogy mi a véleményetek...ahogy most elnézem,sokkal sötétebb cérna kellett volna.Na meg egy jó fényképezőgép,mert itt nem látszik igazán milyen.
Tervezem ,hogy veszek egy jobbat.Ti milyet használtok?

11 megjegyzés:

Unknown írta...

Kérlek szépen rontsd el,hogy neked ne tetszen és akkor az enyém lehet, a díszítés körüli nyavalygás már a játszma része, mint egy primadonna a premier lázában!!!

katafolt írta...

Nem értem,mi a baj-illetve értem,de szerintem ez nem is baj-olyan szép visszafogottak.A gyors hatás kedvéért
én valami zsinórt-passzományt varrnék rá kézzel.Fel is dobja és hamar megvan.

martimez írta...

köszi!Majd kipróbálom.

lomaquilt írta...

De ha himzőcérnával boszorkányöltéssel varrod az is szép lesz. De mi lesz a blokkokból?

b_ildikó írta...

Én elfogadnám... :-)))
(na ez vicc volt, de szerintem igenis jól sikerültek)
Jól látom, hogy neszesszerfélék?

martimez írta...

Neszeszerek lesznek...valamikor.Köszönöm a véleményeket.

idi írta...

Szia Márti.Irhatnál egyszer erről a foto micsodás dologról bővebben,Úgy szájbarágósan mert én iszonyú kiváncsi lennék rá.Anyag,módszer, hogy működik,mi kell hozzá stb.stb....Szia.

martimez írta...

Már elkezdtem a "fotóátvitel" technikákat,a képek készen is vannak(bár nem túl jók,azért is nem tettem fel még,és ha sikerül egy jobb gépet venni ,gondoltam ,majd akkor mindet újra fényképezem)másrészt a 4 gyerek is itt toporog a sz.gépre várva,így nincs most elég időm.Fel fogom rakni,ígérem,örülök,hogy valakit érdekel.

lomaquilt írta...

Az nagyon jó lenne, sokan igen szivesen vennék! Várunk természetesen!

Mamis írta...

Engem is érdekelne ez a fotós módszer részletesebben.Ha lehetne ...

martimez írta...

Majd igyekszem